Versenyértesítő

Magyarország 2020. évi Tájékozódási Futó Nyílt Rövidtávú Országos Egyéni Bajnoksága (ROB) és Nyílt Országos Rövidtávú Váltóbajnoksága (ORVB)
2020. szeptember 12-13. (szombat-vasárnap)
Zalaegerszeg

Köszöntő

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Sportolók! Kedves Vendégeink!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm 2020 Országos Rövidtávú- és Országos Rövidtávú Váltóbajnokságának valamennyi résztvevőjét.

„A lefelé futás a térdek stressze, míg a felfelé a vádliké, az achillesíné és az akaraterőé,” fogalmazott Monspart Sarolta. Úgy gondolom, mindazok, akik rajthoz állnak e kétnapos megmérettetésen, a zalai megyeszékhelyen, maguk is tapasztalják majd, mennyire igazak a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok szavai. Bármerre vezesse is őket ugyanis az útjuk, településünk lehetővé teszi, a szervezők pedig bizonyára gondoskodnak róla, hogy ne legyen egyhangú a terep az 1075 versenyző számára.

Zalaegerszeg máris nyertese a viadalnak, hiszen 25 év után, másodszor adhat otthont országos tájfutó bajnokságnak. Azt reméljük a házigazda, közel három évtizede alakult Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Clubbal, a számos támogatóval, partnerrel együtt, hogy a térképpel a kezükben futó emberek sok fiatal kíváncsiságát felkeltik, és talán sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy maguk is kipróbálják ezt a sportágat. A futók pedig, ha nem is a küzdelmek közepette, de a versenyt követően megismerhetik városunkat, természetes, illetve épített környezetünket, és később is visszatérnek még hozzánk.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a megmérettetés résztvevői kellemes, felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhessenek majd haza, de a legnagyobb feladat természetesen most már a futóké. Kívánom, hogy mindannyian a legjobbat, a legtöbbet hozzák ki magukból, kívánok mindannyiuknak eredményes, sérülésektől mentes versenyt, a szurkolóknak, kísérőknek pedig jó hangulatot, kellemes időtöltést!

Balaicz Zoltán
polgármester

Rendező

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club.
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji Pataki F. u. 2.
E-mail: info@ztc.hu

A verseny fővédnöke

dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár
fővédnök

A verseny védnökei

Balaicz Zoltán
Zalaegerszeg MJV polgármestere
védnök
Vígh László
országgyűlési képviselő, miniszteri biztos
védnök

Versenybíróság

Elnök: Fehér Ferenc
Elnökhelyettesek: Dr. Kolcsárné Sárecz Éva, Sárecz Lajos
Versenyigazgató: Vajda László
Titkár: Fekete Gábor
SI: Józsa Gábor, Ambrus Sándor
Pályakitűzők:
ROB selejtező: Ács Gábor, Sárecz Lajos
ROB döntő: Mitró Zoltán
ORVB: Csertán András
Ellenőrző bírók:
ROB: Molnár Péter
ORVB: Szabó András
Szállás: Rövid Boglárka
Versenyorvos: Dr. Tompos Gábor
Szpíker: Ács Gábor

Jelentkezés a csapatvezetőknek

szeptember 11. péntek 18:00 – 21:00 – Nyílt Rövidtávú Országos Egyéni Bajnokság (ROB) selejtező

szeptember 12. szombat 8:00 – 9:30 – Ady Endre Ált. Iskola és Gimnázium, Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 2.

szeptember 13. vasárnap 8:00 – 9:30 – a célban, kizárólag az ORVB indulóknak

Jelentkezéskor a csapatvezetők megkapják a teljes egyesületi versenyanyagot. Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, kizárólag teljes egyesületi versenyanyagokat adunk ki. (kivéve Egyesületen kívüli versenyzők).

Szállás

Kollégium

Teleki Blanka Kollégium, 8900 Zalaegerszeg, Göcseji u. 16.
Kovács Károly Tagkollégium, 8900 Zalaegerszeg, Puskás Tivadar u. 1-3.
Kaffka Margit Tagkollégium, 8900 Zalaegerszeg, Puskás Tivadar u. 2.

Tornaterem

Apáczai Művelődési Központ, 8900 Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.
(megközelítés a Köztársaság út felől)

A szállások elfoglalása a jelentkezés után lehetséges, pénteken 18:00 óra után! A kollégiumi szállást vasárnap 9:00 óráig el kell hagyni! A tornatermi szállás a jelentkezéskor kapott karszalaggal – a karon elhelyezve – lehet igénybe venni.

Étkezés

Mindkét napon a célban büfé üzemel, ahol hideg-meleg ételek és italok kaphatók.

Az alábbi egytálételekből lehet előre rendelni, melyet az alábbi linken elérhető google űrlapon lehet igényelni. https://forms.gle/Vs9vB3skDMEnjyw77

Határidő: szeptember 8. 22:00 óra. Fizetni a jelentkezéskor átvehető étkezési jegyek ellenében, kizárólag készpénzben lehet. (számla igényt utólag tudjuk teljesíteni)

Szombat ebéd (12:00 – 14:00)

Bolognai spagetti sajttal                                                  1050 Ft

Sertéspörkölt, tarhonya, savanyú                                    1250 Ft

Vasárnap ebéd (11:30 – 14:30)

Bográcsgulyás                                                                  1050 Ft

Roston csirkemell, párolt rizs, friss saláta                   1250 Ft

Pótnevezés

Kizárólag a nyílt kategóriákban, a versenyértesítő megjelenése után 1.500 Ft/fő áron. E-mailen nevezést csak szeptember 7-ig fogadunk el az info@ztc.hu címen. A helyszínen már csak a kinyomtatott térképek erejéig tudunk nevezést elfogadni!

Rajtszám

A bajnoki kategóriákban indulóknak a rajtszámok viselése a mellkason, jól látható módon kötelező mindhárom futamon. Az ORVB térképeket CSAK rajtszám alapján lehet felvenni! A környezet terhelésének csökkentésére a rajtszámokhoz biztosítótűt nem adunk, kérjük hozzon magával mindenki!

Ellenőrzőpontok felszerelése, pontérintés igazolása

A pontokon narancs-fehér bója, SPORTident doboz és szúróbélyegző található. A pontérintés igazolása a SPORTident elektronikus pontérintő rendszerrel történik. A dobozok SIAC (érintésmentes) módban is használhatóak lesznek, mindhárom futamon! A sikeres pontfogásról normál dugóka esetén az SI-doboz ad visszajelzést hangos pittyegéssel és villanással. SIAC dugóka esetén viszont a doboz nem jelez, CSAK a chip ad hang- és fényjelzést. A SIAC dugók garantált érzékelési távolsága 30 cm! Az ellenőrző pontokon található hagyományos lyukasztót csak akkor kell használni, ha a SPORTident nem működik, ilyenkor a térkép szélére kell lyukasztani és a célban ezt közölni kell.

A pontérintés igazolása a versenyző felelőssége, erre fokozottan figyeljetek oda! A Versenybíróság csak akkor fogadhatja el a dugókában nem szereplő pontfogást, amennyiben a versenyző lyukasztott.

Lehetséges esetek, amikor a dugóka nem működik:

a SPORTident doboz meghibásodott;

az SI-dugóka megtelt, több pontfogást nem tud regisztrálni;

az újabb SI-dugókák egy doboz érintése után pár (jellemzően 3) másodpercig inaktív üzemmódba kerülnek (amíg a visszajelzés tart) és nem tudnak újabb pontérintést regisztrálni. Mivel néhány pont nagyon közel van egymáshoz, egy rossz pontfogás akár blokkolhatja a helyes pont regisztrációját. A versenyző felelőssége, hogy a helyes pont is benne legyen a dugókában!  

Eredményközlés

A verseny alatt papír alapú eredményközlés nem lesz, de a selejtező végeredményét és a délutáni Rajtlistát a Versenyközpontban kifüggesztjük. A Célban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni, mely azokon a WI-FI-t használni tudó eszközökön lesz elérhető, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel is. Az eredmények az ingyenes WI-FI szolgáltatáson keresztül folyamatosan lesznek elérhetőek, mobil internet használata nem szükséges. Az eredményeket ezen kívül kivetítőn is tudjátok követni.

Technikai adatok: SSID: result (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni hozzá). A böngészőbe a http://result.hu kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Ki kell választani a kívánt kategóriát, valamint be kell állítani a frissítés időközét (30 másodperc, 1 perc, 2 perc, vagy 5 perc). A versenyeket az interneten is lehet majd követni a live.mtfsz.hu oldalon. 

Terepi információk

A terepeken rengeteg áthatolhatatlan objektum van: magas kerítések, magas falak, magánterületek, virágágyások, (olivazöld színnel), stb. Az ezeken való átfutás, átugrás kizárást von maga után!

Amennyiben a fentebb említett áthatolhatatlan objektumok a terepen nem egyértelműek, azokat a terepen sárga-fekete kordonszalaggal kerítjük körbe! A kordon TILTÁST jelent!

Az ellenőrző pontok nagyon közel lehetnek egymáshoz, figyeljétek a kódot!

A városban ingatlan és településfejlesztési munkálatok (bekerített építkezések) zajlanak, ezek jelei tapasztalhatók a terepen, melyeket térkép nem ábrázol!

A ROB selejtezőn és a váltó terepén van némi, nem elhanyagolható gépjárműforgalom. A forgalmasabb utakon az autókat a Rendőrség és a Rendezőség lelassítja, illetve a kritikus helyeken lezárásokat alkalmazunk.

A ROB döntőben a terep teljes lezárásra kerül, de előfordulhat néhány közlekedő autó.

Mindezekkel együtt is figyelmesen közlekedjetek!

Egyéb általános információk

A terepre kutyát kivinni egyik versenynapon sem szabad, a Versenyközpontokban, Célokban is csak pórázon szabad tartani. A szabály megszegőit kizárjuk a versenyből!

A befutó versenyzők mindhárom futamon frissítőt kapnak.

A versenyek alatt a Versenyközpontokban óvoda üzemel az alábbi időpontokban:

ROB Selejtező: 09:30-12:00

ROB Döntő: 15:00-18:00

ORVB: 10:00-14:00

A Versenyközpontban szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk, kérjük sportágunk megítélésének javítása érdekében kiemelten használjátok ezeket!

A Versenyközpontok területén kereskedelmi tevékenység csak a Rendezőség engedélyével történhet.

A Versenyközpontokban sürgősségi egészségügyi ellátás érhető el.

A Rendezőség sürgős esetben a 70-7788580 (Fehér Ferenc) telefonszámon érhető el.

Ügyeljünk a szálláshelyek és Versenyközpont épségére, rendjére és tisztaságára! A szálláshelyeken okozott károkért mindenki anyagi felelősséggel tartozik!

A versenyen kizárólag a rendezők írásos hozzájárulásával lehet filmet forgatni! A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a rendezők által a versenyen készült képek, videofelvételek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az interneten is közzé tehetők.

Mivel mindkét napi Versenyközpont városi területen található, kérjük fokozottan figyeljetek értékeitekre! A selejtező és a döntő idején a Versenyközpontban értékmegőrző fog üzemelni a karantén ideje alatt.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt! 

Interaktív térkép a terepről

Rajtszám kedvezmények

A versenyen rajthoz álló sportoló a rajtszám bemutatásával az alábbi helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe – 2020. szeptember 11-13-án!

Piccoló Vendéglő – (Petőfi út 16.) – 10% kedvezmény az à la carte étkezésből.

Hegyalja Csárda – (Hóvirág u. 2.) – 10% kedvezmény az à la carte étkezésből.

Véndiófa Étterem – (Rákóczi u. 47.) – 10% kedvezmény az à la carte étkezésből.

HappyHOT Pizza – (Rákóczi u. 4-8.) – 20% kedvezmény.

TV-torony – 50% kedvezmény a belépő árából (390 Ft helyett 200 Ft).

COVID-19 intézkedések

A versenyközpontban, a karanténokban és a váltó cél területén kézfertőtlenítő gélt helyezünk ki, minél sűrűbben használjátok!

Kerüljétek a kézfogásokat, testi kontaktussal járó üdvözléseket, tartsatok biztonságos távolságot!

A könyökhajlatotokba köhögjetek / tüsszentsetek!

Lehetőleg kerüljétek a szájatok, orrotok és szemetek érintését!

Aki bármilyen betegség jeleit tapasztalja magán (nem csak a koronavírusét), inkább maradjon otthon és forduljon orvoshoz!

Információs térkép

Online változat

Versenyspecifikus információk

Rövidtávú Országos Bajnokság

Országos Rövidtávú Váltóbajnokság

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial